POČASÍ: O prodlouženém víkendu se neohřejeme. V neděli ráno přijdou mrazíky!

27. září 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Foto: Shutterstock

S blížícím se koncem září se babího léta už nedočkáme. Po slibném pátku, kdy se teploty na chvíli vyhoupnou až na 22 stupňů, rtuť na teploměrech opět klesne. V neděli ráno se připravme i na mrazíky.

V pátek se denní teploty budou pohybovat mezi 18 a 22 °C. Bude skoro jasno, později odpoledne od severozápadu oblačno až zataženo a večer postupně místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, na severovýchodě kolem 10 °C. Vát bude slabý jihozápadní vítr do 4 m/s a bude se měnit na mírný západní až severozápadní 2 až 6 m/s.

Během soboty bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, nad 1000 m smíšené nebo
sněhové. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku až zataženo a místy přeháňky. K večeru další ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, na Moravě a ve Slezsku kolem 7 °C. Teploty během dne klesnou na 10 až 14 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s bude k večeru slábnout.

Ani v neděli se neohřejeme. Během dne bude maximálně 12 až 16 stupňů, během brzkého rána se připravme na mrazíky. Nejnižší noční teploty totiž klesnou na +2 až -2 °C.

V pondělí se začne mírně oteplovat. Denní teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 °C. Bude oblačno, přechodně i polojasno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, ráno ojediněle přízemní mrazíky.

Zprávy - další články

Doporučujeme