Počasí se zbláznilo? Klínovec zasypala sněhová nadílka

5. května 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Zatímco v průběhu dubna jsme se dočkali až 28 stupňů, výhled na květen tomu moc nenasvědčuje. Zatímco v Brně nebo v Pardubicích měří až 15°C, tak na západě už jsou teploty hodně nízké. Na Klínovci naměřili -2.5 °C.

Na mnoha místech ČR se včera razantně ochladilo a místy sněžilo. Snímek z kamer od ČHMÚ ukazuje situaci na Klínovci. Ochlazování bude dále pokračovat v rychlém tempu.

‼️Klínovec právě teď ? Winter is coming ❄️????

Zveřejnil(a) MAXIMAL ANIMAL dne Sobota 4. května 2019

V příštích čtyřech týdnech, od 6. května do 2. června, budou podle ČHMÚ teploty s největší pravděpodobností pod dlouhodobým průměrem. Nejchladnější a nejdeštivější bude příští týden. “Očekáváme, že týdenní průměr teploty vzduchu bude až kolem čtyř stupňů pod normálem,” sdělili meteorologové.

4.5.2019 Klínovec

Zveřejnil(a) Michael Rund dne Sobota 4. května 2019

Příští týden v pondělí a úterý může v noci klesnout rtuť až na minus jeden stupeň Celsia a přes den vystoupá maximálně na 11 až 13 stupňů. V dalších dnech budou teploty stoupat, ale i v závěru týdne budou v noci jen několik stupňů nad nulou a ve dne nepřesáhnou 18 stupňů. Po většinu týdne bude asi oblačno až zataženo s deštěm.

Zprávy - další články

Doporučujeme