Podvodník (36) se vydával za manažera fotbalistů! Z důvěřivých lidí vylákal miliony korun

3. února 2017·Zprávy·Redakce

Pražští policisté hledají oběti údajného podvodníka, který se vydával za manažera slavných fotbalistů nebo pokerových hráčů. Z lidí, jimž sliboval zajištění kariéry nebo výdělky prostřednictvím sázek na fotbalová utkání, vylákal podle kriminalistů miliony korun. Na policejním webu to uvedl mluvčí Tomáš Hulan.

Šestatřicetiletého muže zadrželi policisté koncem ledna, soud ho poslal do vazby. Za podvody mu hrozí až osmileté vězení. Údajně se představoval buď jako bývalý prvoligový fotbalista, nebo jako pokerový hráč, a to podle prostředí, v němž se zrovna pohyboval. Jindy vystupoval jako manažer sportovců nebo tvrdil, že je majitelem zahraničních fotbalových klubů či barů ve známých přímořských destinacích. “Svá tvrzení podporoval fotografiemi se slavnými osobnostmi z fotbalového prostředí, jako je například Ronaldo,” popsal Hulan.

“Na základě těchto smyšlených legend pak sliboval a nabízel své manažerské služby nebo zajištění financování kariéry například začínajícím pokerovým hráčům. Stejně tak se nebál slibovat, možná dokonce garantovat, snadné výdělky prostřednictvím sázek na fotbalová utkání v rámci celé Evropy,” dodal mluvčí.

Muž na schůzkách působil jako velice bohatý člověk, často ho doprovázel bodyguard. Podvedení lidé mu předávali peníze v hotovosti bez jakékoliv písemné záruky. Policisté zatím zadokumentovali případy, při nichž údajně vylákal celkem 3,9 milionu korun. Domnívají se ale, že podvedených je mnohem více. Proto žádají případné další oběti, aby se přihlásily na tísňové lince 158 nebo na emailu lienka.rablova@pcr.cz.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme