Policie hledá matku, která opustila 4 děti: Jsem v pořádku ve Švýcarsku, vzkazuje

17. července 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Lena Jasmína Hýbková

Od 2. července pátrá policie po ženě (42) z Prachatic, která nechala doma své čtyři nezletilé děti a zmizela neznámo kam. Páté dítě vzala s sebou. 15. července zveřejnila na Facebooku vzkaz, že je v pořádku a nachází se ve Švýcarsku. Do Čech už se prý nikdy nevrátí. Opuštěné děti mají v péči úřady.

Lena Jasmína Hýbková z domu v Prachaticích odešla 2. července a údajně s sebou měla mít malé dítě v předškolním věku. Své čtyři další nezletilé děti přitom nechala doma naprosto bez dozoru či jakékoli péče. Dítě, které měla matka s sebou, měli později vyšetřovatelé vypátrat v Praze.

“Když jsem přicházela k baráku, už tam byla policie a děti oblékali. Už si je brala sociálka,” uvedla žena z okolí Hýbkové pro televizi Nova. Hýbková následně odcestovala zřejmě do ciziny.

“Jsem v pořádku ve Švýcarsku. Odjela jsem již 2.7. v den, kdy se to vše semlelo. V tak špatném psychickém stavu, že jsem mohla umřít. Teď už jsem v pořádku a Čechy míním opustit navždy. Od dnes jsem na internetu, tak ostatní do soukromých zpráv,” zveřejnila 15. července na svém Facebooku.

Po ženě již od 2. 7. pátrá policie, hrozí jí obvinění z přečinu opuštění dítěte. V případě odsouzení by si za to mohla odsedět až 5 let za mřížemi.

Jsem v pořádku ve Svycarsku. Odjela jsem již 2.7. v den kdy se to vse semlelo. V tak špatném psychickém stavu ze jsem…

Zveřejnil(a) Lena Jasmína Hýbková dne Neděle 15. červenec 2018

Zdroj: Policie ČR

Zprávy - další články

Doporučujeme