Policie zadržela dva muže nejspíš spojené s loupeží v Teplicích

22. prosince 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Policie ČR

Policie podle webu iDNES.cz zadržela v pátek odpoledne na polsko-litevské hranici dva muže, kteří v motoru svého auta měli ukrytou podstatnou část lupu z pondělního přepadení teplického klenotnictví. Policejní mluvčí Alena Bartošová to ale zatím nepotvrdila. "Žádnou potvrzenou informací ke zveřejnění nemáme," řekla ČTK.

Česká policie už dřív v Praze zadržela čtyři podezřelé z loupeže, patrně jde o Litevce. Jsou ve vazbě. Server iDNES dnes uvedl, že dva muži zadržení nyní na polsko-litevské hranici jsou možná organizátory loupeže. Web se odvolává na informace ze dvou nejmenovaných zdrojů a píše, že v současné době se řeší, “jak se zadrženými Litevci, kteří nejspíš prchali domů, dále postupovat a jak je dostat do Česka”.

Lupiči přepadli zlatnictví v Krupské ulici v centru Teplic v pondělí dopoledne. Jeden měl u sebe podle policie maketu střelné zbraně. Obsluhu klenotnictví spoutali. Lupiči ukradli zboží zhruba za sedm milionů korun. Šlo především o luxusní hodinky značek Omega a Breitling. Policie čtyři podezřelé zadržela o den později. Pokud je soud shledá vinnými, hrozí jim jako organizované skupině osm až 15 let vězení.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme