FOTO: Policie zadržela v Praze mezinárodně hledaného vraha

2. března 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Foto: Shutterstock

Policie zadržela v pátek v Praze cizince, na kterého vydaly tři země zatykače kvůli podezřením z vražd. Osmatřicetiletý muž disponoval padělanými doklady a měl dvě střelné zbraně. Nyní se bude jednat o jeho vydání do států, které o zadržení požádaly, informovala v sobotu mluvčí policejního prezidia Lenka Sikorová.

Policie ze speciálního útvaru cíleného pátrání se středočeskou zásahovou jednotkou zadržela mezinárodně hledaného muže v pátek pozdě večer v Praze na Žižkově. “Zadržený cizinec byl v mezinárodním pátrání na základě evropských zatýkacích rozkazů vydaných maďarskými a nizozemskými justičními orgány a dále na základě mezinárodního zatýkacího rozkazu vydaného justičními orgány Srbska,” uvedla Sikorová. Dodala, že ve všech případech šlo o vraždy spáchané střelnou zbraní.

Policistům se podařilo muže překvapit a zákrok byl rychlý a razantní. Následně kriminalisté zjistili, že zadržený disponoval padělanými doklady a dvěma střelnými zbraněmi, municí a tlumičem. Rovněž používal maskovací prostředky, aby změnil vzhled.

Zadržený muž je v policejní cele a justiční orgány musejí vyřešit jeho předání, doplnila Sikorová.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme