Policie zbabrala ohledání místa vraždy Kuciaka, tvrdí advokát

21. května 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Na Slovensku byl zavražděn investigativní reportér Ján Kuciak, který pracoval pro online zpravodajský portál Aktuality.sk. Kuciak se stal obětí vraždy spolu se svou partnerkou ve svém bydlišti. Nejpravděpodobnějším motivem vraždy byla podle policie jeho investigativní novinářská práce.

Slovenská policie zbabrala první ohledání místa dosud nevyšetřené únorové vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. Televizi Joj to řekl právník pozůstalých a exministr vnitra i spravedlnosti Daniel Lipšic s odvoláním na obsah části policejního spisu, do které slovenské úřady minulý týden umožnily nahlédnout rodinám zastřelené dvojice.

Nebyly tam zajištěny stopy, které se zajistit měly, a je možné, že byly nezvratně zničeny,” uvedl Lipšic. Některé důkazy k případu vyšetřovatelé podle něj zjistili až z fotografií.

Dvojice byla zastřelena ve svém domě nedaleko Trnavy, vedení policie jako nejpravděpodobnější motiv vraždy označilo investigativní práci reportéra.

Slovenská policie již krátce po vraždě čelila kritice odborníků za to, že k ohledání těl nepřizvala soudního lékaře, ale patologa, který přednáší histologii. Prokuratura se ale v této záležitosti již dříve policistů zastala a uvedla, že pitvu již prováděli znalci z ústavu soudního lékařství.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme