Policisté vyšetřují vraždu seniora v pečovatelském domě v Brně

25. srpna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Policie ČR

Jihomoravská policie vyšetřuje sobotní vraždu seniora v domě s pečovatelskou službou v Brně. Šetří také páteční pokus o vraždu ženy z Hodonínska, kterou v bytě napadl bývalý druh. Policisté staršího muže několik hodin po útoku zadrželi a obvinili z pokusu o vraždu. Obviněný čeká v policejní cele na rozhodnutí o uvalení vazby. Na internetových stránkách jihomoravské policie o tom informoval mluvčí Pavel Šváb.

V sobotu policisty prostřednictvím tísňové linky kontaktovala žena z domu s pečovatelskou službou, kde našla staršího muže, který nejevil známky života. “Na základě zajištěných stop a provedené pitvy věc prověřujeme jako zvlášť závažný zločin vraždy. Na objasnění všech okolností případů nadále pracujeme, jakmile to situace dovolí, zveřejníme další informace,” dodal Šváb s tím, že další detaily v současné době není možné zveřejnit.

Televize Prima dnes k případu uvedla, že vražda se stala v pečovatelském domě na Hybešově ulici a zemřelému muži bylo 80 let.

K pátečnímu pokusu o vraždu na Hodonínsku Šváb doplnil: “V pátek večer se policistům ozvala žena z Hodonínska, že ji v bytě napadl bývalý druh s úmyslem ji zabít. Čin se mu naštěstí nepodařilo dokončit”.

Za poslední měsíc jde v kraji o druhou vraždu. Na začátku srpna začali policisté vyšetřovat násilnou smrt devětaosmdesátiletého muže a čtyřiačtyřicetileté ženy v Břeclavi. Z činu o devět dní později obvinili devětadvacetilého muže, který chtěl v domě zavražděných původně pouze krást.

Podle policejních statistik vyšetřovali policisté od ledna do konce července v kraji devět vražd, objasnili zatím čtyři z nich. Spolu s Prahou šlo o kraj s nejvyšším počtem vražd.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme