Politička SPD způsobila svým výrokem poprask: Černoška se zmrzlinou? Trdelník patří Čechům!

7. června 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (Trdlokafe, Facebook)

Místopředsedkyně SPD Věra Maříková na svém facebooku nevhodně reagovala na fotografii černošské holčičky u stánku s trdelníkem v Karlových Varech. Svůj příspěvek na popud diskutujících posléze smazala. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

Když vezmu, že trdelník patří Čechům, tak obrázek černošky se zmrzlinou je i pro mě dosti nevhodný. Jak vysvětlit firmě, že tento obrázek se k našemu trdlu opravdu nehodí?” napsala na svém facebooku místopředsedkyně SPD Maříková. Netušila však, jakou vlnu kritiky si za svůj příspěvek vysloužila.

Zdroj: Aktuálně.cz

Maříková se příspěvkem snažila zastat muže, který byl v Karlových Varech fotografií z černošskou holčičkou rozhořčen. “V Trdlokafe odmítáme rasismus v jakékoliv formě a stížnosti na výzdobu našich stánků proto vnímáme jako zcela nepřijatelné – i vzhledem k faktu, že dívka na obrázku se jmenuje Jája a je Češka,” komentovala incident společnost Trdlokafe na svém facebooku.

Politička posléze svůj příspěvek smazala, nicméně reakce některých lidí, kterých se svým výrokem dotkla, jsou stále zveřejněny. “A Japonec ve vládě vám nevadí,” reagovala jedna z uživatelek s tím, že je to od členky SPD pokrytecké, když předseda její strany nemá “tradiční český vzhled”.

V Trdlokafe si zakládáme na maximální ochotě a dobré náladě našeho personálu, zároveň jsou naše produkty vyráběny z těch…

Zveřejnil(a) Trdlokafe dne 7. červen 2018

Trdlokafe navíc podotýká, že trdelník není původem český výrobek. “Absurditě příspěvku paní Maříkové přidává i skutečnost, že trdelník pochází z Maďarska a jeho prezentace jako tradičního českého produktu je naprosto zcestná,” shrnuje firma ve svém krátkém prohlášení na facebooku.

Zprávy - další články

Doporučujeme