Pomáhat a chránit! Pardubický strážník se postaral o rodící kočku

21. února 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Přímo na psovoda městské policie, který zároveň provádí i odchyty zvířat se obrátil veterinář. Právě za ním přišla do ordinace starší žena s tím, že v ulici Bulharská v Pardubicích slyšela velmi silně naříkat kočku, a protože se bála o její zdraví, přišla vše ohlásit.

Veterinář tedy na nic nečekal a kontaktoval přímo odchytáře. Strážník se po příjezdu na popsané místo vydal po zvuku silného mňoukání. Poblíž jedné budovy nalezl kočku, která právě rodila kotě. Vzhledem k ranním teplotám pod bodem mrazu bylo jasné, že kočku na promrzlé zemi nemůže nechat, jelikož by byl ohrožen nejen život její, ale i životy na svět příchozích mláďat.

Strážník tedy počkal, až bude první koťátko venku, a poté kočku šetrně přenesl do vozidla a zajistil jí a koťátku převoz. Na veterině se rodící kočky ujal personál a nastávající kočičí mámě přichystali pelíšek, kde v klidu mohla dokončit započatý porod.

Nakonec na svět přišla čtyři koťátka. Závěrem můžeme použít onu známou větu: „Všichni jsou v pořádku a mají se čile k světu“. První týdny svého života stráví všichni pohromadě v městském útulku ve Štrossově ulici, odkud si je dle lékaře budou moci zájemci odnést za 8 týdnů.

Zdroj: Týdeník Policie

Zprávy - další články

Doporučujeme