Poslanec ANO Milan Brázdil označil homosexuály za postižené lidi. Omluvte se, řekl Babiš

28. června 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Senátorský kandidát za ANO na Olomoucku a lékař Letecké zdravotnické záchranné služby Milan Brázdil 11. října rozdával letáky a oslovoval olomoucké voliče. Kampaní se je snažil přesvědčit, aby k volbám opět přišli. Zdroj: ČTK

Poslanec Milan Brázdil vyvolal svým nedávným výrokem bouřlivou diskuzi. Označil homosexuály za postižené lidi, kteří by neměli mít děti. K omluvě ho vyzval Andrej Babiš i Karla Šlechtová.

“Můžeme se vidět, ale nemusíme. Já nejsem takový hňup, za koho mne máte. Mimoni jsou mimo a já jsem a zůstávám a zůstanu nohama na zemi. Postižení lidé nemůžou být manželé a mít děti,” napsal Milan Brázdil člence LGBT hnutí Vendule Svobodové ze svého oficiálního mailu.

K výroku, kvůli kterému čelí poslanec kritice, se vyjádřil pro Aktuálně.cz i Andrej Babiš. “Pro mě je to dost šokující prohlášení, do dnešní doby a společnosti vůbec nepatří. Sami s mojí paní máme hodně přátel, kteří žijí ve stejnopohlavních párech, dokonce jsme spolu byli na takové svatbě a přijde nám to úplně normální. Pan Brázdil by se mel za svá slova omluvit,” uvedl.

Není to poprvé, co Brázdil způsobil kontroverzi. Poměrně nedávno se dostal do sporu s porodní asistentkou, která si stěžovala na to, že stát zbytečně hází klacky pod nohy matkám, které se rozhodly rodit doma a neumožňuje jim patřičnou zdravotní péči.

Zprávy - další články

Doporučujeme