Potvrzených případů nákazy koronavirem v Česku přibylo na 833

20. března 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Pracovník zdravotnické záchranné služby v ochranném obleku nese 6. března 2020 nádobu s biologickým materiálem odebraným v jedné z domácností v Praze. Foto: CTK Photo/Ondrej Deml

Potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru v Česku přibylo na 833, během pátku se počet zvýšil o 68. Vyléčili se čtyři pacienti. Nejvíc nakažených je v Praze a Středočeském kraji. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu ministerstva zdravotnictví. Údaj o počtu nakažených je platný k pátečním 17:55.

Ve čtvrtek přibylo 205 případů nákazy, což je dosud nejvyšší denní nárůst. Proti středečnímu nárůstu je to téměř dvojnásobek. Podle čtvrtečních informací ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) je 63 nakažených v nemocnicích, z toho pět ve vážném stavu. Zatím nikdo nákaze nepodlehl.

První tři případy oznámilo Česko 1. března, od té doby stát postupně zavedl mimořádná opatření proti šíření nákazy. V zemi platí nouzový stav, výrazné omezení pohybu, jsou zavřené školy, restaurace a většina obchodů, až na výjimky nikdo nesmí za hranice ani cizinci do Česka. Zastavil se kulturní i sportovní život. Lidé mohou vycházet jen se zahalenými ústy a nosem.

Zprávy - další články

Doporučujeme