Praha daruje zraněným ze zřícené lávky 50 tisíc korun, nejedná se o odškodné

5. prosince 2017·Zprávy·Karolína Stránská

U Trojského zámku v Praze se 2. prosince 2017 odpoledne zřítila do Vltavy betonová lávka pro pěší. Podle informací záchranářů se při pádu zranili čtyři lidé. Hasiči prohledávají hladinu Vltavy u spadlé lávky, na místo byl povolán statik. ČTK to řekli mluvčí pražských hasičů a záchranné služby. ČTK/Šulová Kateřina

Praha daruje čtyřem zraněným ze zřícené trojské lávky po 50.000 korunách. Rozhodli o tom v úterý pražští radní. Není to odškodné za zdravotní újmy, to bude město řešit po prošetření nehody.

Dar navrhl zastupitelský klub ANO. Lávka se zřítila v sobotu, dva ze zraněných skončili v nemocnici s vážnými zraněními. Příčiny pádu nejsou zatím známy. Firma Strabag začne trosky postupně odklízet.

“Jde o akt solidarity, která by nám měla být vlastní nejen v tomto předvánočním čase. V žádném případě se tedy nejedná o odškodnění, protože to se bude samozřejmě řešit, až se celá věc prošetří,” uvedla primátorčina náměstkyně Eva Kislingerová (ANO).

Lávka v Troji se zřítila v sobotu po 13:00. Praha nyní chystá kontroly a uzavírky některých mostů i lávek pro pěší, mezi nimi jsou například lávka přes Berounku v Radotíně nebo lávky pro pěší na železničním mostě mezi Podskalím a Smíchovem. Na místě zřícené lávky by mohl plout přívoz a vznikne tam provizorní přemostění. Trosky mají být odklizeny do dvou týdnů.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme