Praha Sobě a Spojené síly pro Prahu budou jednat s Piráty

7. října 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Hnutí Praha Sobě a Spojené síly pro Prahu (TOP 09, STAN a KDU-ČSL) budou jednat o koalici na pražském magistrátu s Piráty. V neděli se s nimi sejdou nejprve každý samostatně, potom bude zřejmě následovat třístranná schůzka. Po setkání ve volebním štábu hnutí Praha Sobě to novinářům řekli jeho lídr Jan Čižinský a předseda TOP 09 Jiří Pospíšil. Po sečtení více než 90 procent hlasů je zřejmé, že se do zastupitelstva dostanou jen ODS, Piráti, Praha Sobě, Spojené síly pro Prahu a ANO. Všem voliči dali mezi 15 a 18 procenty hlasů.

“Máme schůzku s Piráty, pak následuje schůzka Spojených sil pro Prahu s Piráty. Pokud tyto schůzky dopadnou nadějně, tak by ještě večer mohla následovat trojstranná schůzka,” řekl na dotaz ČTK Čižinský. Dohoda se podle něj rýsuje.

Také podle Pospíšila je dohoda možná a realistická. “Dnešní setkání bylo spíše o vyjasnění pozic než o tom, že bychom se chtěli na něčem dohodnout,” vysvětlil. Dodal, že po schůzce odjíždí do štábu Spojených sil pro Prahu, aby s kolegy promluvil o tom, jaký zvolí další postup.

Zprávy - další články

Doporučujeme