Pražská ČSSD nominovala ministra Petříčka na místopředsedu strany

11. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Pražská sociální demokracie v pátek na krajské konferenci zvolila jako kandidáta na místopředsedu strany ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Pro se vyslovila drtivá většina delegátů. ČTK to sdělil mluvčí pražské ČSSD Radek Hlaváček. Sociální demokraté budou v pátek volit ještě předsedu KVV a delegáty, kteří budou pražskou buňku zastupovat na celostátním sjezdu.

Děkuji za svou dnešní (páteční, pozn.red.) nominaci pražské organizaci jako kandidáta na místopředsedu ČSSD. Teď si tu důvěru chci odpracovat,” napsal ČTK Petříček v sms zprávě.

Mám radost, že se pražská sociální demokracie jednoznačně postavila za Tomáše Petříčka. Naše strana potřebuje ve svém čele osobnosti, jako je on. Svoji prací ve vládě i dosavadní činností v ČSSD prokázal, že je schopen nalézt pro naši stranu ztracené voliče a prezentovat novou tvář české demokratické levice,” napsal ČTK předseda pražské ČSSD Petr Pavlík.

Pro Petříčka hlasovalo podle Hlaváčka téměř 93 procent delegátů. Petříček se stal minstrem zahraničí loni v říjnu poté, co ČSSD ustoupila Zemanovi a vzdala se nominace europoslance Miroslava Pocheho, kterého prezident odmítal.

Pražské sociální demokraty dnes čekají ještě volba předsedy KVV, kdy jedinou nominaci podle informací ČTK získal dosavadní předseda Pavlík. Zároveň musí ještě zvolit své zástupce na celorepublikový sjezd strany, který se bude konat zhruba za dva měsíce.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme