Pražský tramvaják zachránil ztraceného chlapce! Zastavil a zavezl ho k rodičům

10. prosince 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: reprofoto Twitter

Předvánoční čas by měl být obdobím vzájemné pomoci, ohleduplnosti a lásky. O příklad přesně takové reakce se postaral pražský řidič tramvaje Josef Chodounský, který na ulici spatřil ubrečeného osamoceného chlapce. Muž pohotově zastavil svou tramvaj, nabral chlapce a zavezl ho o kousek dál k jeho rodičům. 

Duchapřítomný pražský tramvaják Josef Chodounský se stal novým národním hrdinou. Při své cestě po kolejích si totiž všiml zoufalého chlapce, který stál na ulici úplně sám.

“Klučina se na chvilku zakoukal na zastávce a rodiče mu odjeli pryč. Tramvaj zkusil chvilku sledovat, ale ta samozřejmě zmizela v dáli. Když jsem viděl jeho zoufalý výraz, hned jsem u něj zastavil a zjišťoval, co se mu stalo, protože jsem si toho prve nevšim,” napsal Chodounský později na Twitteru.

“Celý ubrečený se mi snažil anglicky vylíčit, co ho postihlo. Hned mi to bylo jasný, naložil jsem ho a rychle spěchal do další zastávky, kde jsem čekal, že uvidím netrpělivé rodiče. Všechno dobře dopadlo a rodina se zase shledala v náručí,” podělil se o šťastný konec nečekaného dobrodružství. Jedna z cestujících byla připravená s chlapcem vystoupit a obrátit se na policii, rodiče ale naštěstí opravdu čekali na další zastávce a klučinu v kabině okamžitě poznali.

Díky kameře se řidiči dokonce podařilo celý příběh zachytit na video. “Upřímně, dlouho jsem zvažoval, jestli video z této akce zveřejním, protože zlí lidé by mohli najít nějaká porušení předpisů, ale víte co? Jsou Vánoce a každá pomoc bližnímu těší o to víc a náladu mi nemůže zkazit ani případný postih. Video tedy zde,” napsal nakonec a sdílel i dojemné záběry.

Zprávy - další články

Doporučujeme