Před 53 lety uprchli z Alcatrazu a možná stále žijí. Všichni mysleli, že se utopili

16. října 2015·Zprávy·Redakce

Je to fascinující příběh. Dva bratři uprchli před 53 lety z nejproslulejší věznice světa Alcatraz, o které se tvrdilo, že z ní není úniku. Údajně se jim podařilo dostat až do Jižní Ameriky a možná tam žijí dodnes.

Bratři Clarence a John Anglinovi se do Alcatrazu dostali za bankovní loupež a v roce 1962 se ze slavné věznice dostali na svobodu. Nejprve lžícemi vykopali tunel ze své cely a pak se na provizorním voru dostali přes sanfranciský záliv. Téměř všichni, kdo se o něco podobného pokusili předtím, se utopili, a tak se jim po usilovném pátrání FBI přisuzoval stejný osud. 

Jenže jeden z jejich synovců Ken Widner si je téměř jistý tím, že přežili a dostali se do Jižní Ameriky, kde možná žijí dodnes. Přesvědčila jej fotografie, kterou jeho rodina dostala už před 20 lety, na které mají být oba bratři a kterou ukázali veřejnosti až nyní. V roce 1975 se s nimi navíc měl setkat v Brazílii společný známý.

A aby toho nebylo málo, tak další strýc Robert na smrtelné posteli před pěti lety přiznal, že s uprchlými bratry dlouhá léta udržoval kontakt na dálku. Přeživším bratrům by dnes mělo být přes osmdesát a synovec Ken plánuje cestu do Brazílie aby je našel.  

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme