PŘEDPOVĚĎ na víkend: Pořádně přituhne! Čerstvý sníh napadne v neděli

1. prosince 2017·Zprávy·Redakce

Podle meteorologů bude v pátek ojediněle slabě sněžit, zejména na horách. Večer se mohou místy tvořit náledí a zmrazky, teploty na horách spadnou několik stupňů pod nulu. Změní se to o víkendu?

Sněhové jazyky a noční mrazy už sužují pomalu celé Česko. Na horách sice sněhová pokrývka nějakou dobu je, ale v nížinách si můžeme jen zoufat. Lehké mrholení se moc dlouho neudrží a na klasické zimní hrátky to zatím rozhodně není. Víkend určitě také nebude ve znamení té klasické zimy.

V sobotu by od rána mělo být oblačno až zataženo. Od severu a na severovýchodě můžeme vyhlížet sněžení. V nížinách jen ojediněle. Během dne by se mělo lehce vyjasnit. Nejnižší teploty by měli dosáhnout maximálně -3 až -7 °C. Naopak nejvyšší teploty by měli dosáhnout až k +2 °C.

Neděle bude oblačná až polojasná. Nad ránem se mohou objevovat mrznoucí mlhy a ojediněle sněžení. V průběhu dne bude přibývat oblačnosti a k večeru by na severozápadě Čech mělo sněžit. Nejnižší teploty mohou dosáhnout až k -7 °C, ojediněle dokonce k -10 °C. Ty nejvyšší se stejně jako v sobotu budou pohybovat kolem +2 °C.

Podle meteorologů se tedy dočkáme pořádné sněhové nadílky až v neděli k večeru. Otázkou zůstává, zda-li sněhová nadílka vydrží do Vánoc. Koneckonců bílé Vánoce jsme viděli naposledy v roce 2012.

Autor: Jan Máša

Zprávy - další články

Doporučujeme