Představenstvo fotbalové Slavie odvolalo trenéra Jaroslava Šilhavého

19. prosince 2017·Zprávy·Karolína Stránská

Představenstvo fotbalové Slavie Praha dnes odvolalo trenéra Jaroslava Šilhavého i s jeho asistenty Jiřím Chytrým a Milanem Veselým. Reagovalo tak na neuspokojivé výkony během podzimu. Nástupce kouče, který v minulé sezoně dovedl tým k mistrovskému titulu, zatím nebyl oznámen. Spekulovalo se o zájmu o libereckého trenéra Jindřicha Trpišovského.

“Chceme posunovat Slavii k nejvyšším fotbalovým metám. Vyhodnocení podzimní sezony nám ukazuje, že musíme provést více organizačních, procesních a personálních změn, což je nyní v rukou nového sportovního ředitele Jana Nezmara, který dostává pravomoc sestavit si tým sportovního úseku dle svého zvážení,” řekl předseda představenstva Jaroslav Tvrdík pro klubový web.

Šilhavý vedl Slavii od září 2016, kdy přišel z Dukly Praha jako nástupce po Dušanu Uhrinovi mladším. Slavia pod ním překonala historický rekord ligy, když nenašla přemožitele ve 36 utkáních za sebou, a po osmi letech získala titul. Během podzimu však vyhrála jen devět ze 16 utkání a na vedoucí Plzeň má ztrátu 14 bodů. Navíc nepostoupila ze skupiny Evropské ligy.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme