PŘEHLED: Sezóna se blíží ke konci. Skiareály lákají na snížené ceny

23. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Pro milovníky lyžování sezona ještě zdaleka nekončí. Podmínky jsou na několika sjezdovkách stále dobré a provozovatelé areálů plánují mít otevřeno do Velikonoc. Zájemce lákají na snížené ceny skipasů, protože střediska kvůli menšímu zájmu přešla na víkendový provoz.

Krkonoše a Jizerské hory

V Krkonoších je v areálech na Černé hoře, Peci pod Sněžkou a ve Velké Úpě otevřeno kolem 30 kilometrů sjezdových tratí. “Jsou výborné sněhové podmínky. Večerní lyžování je nadále na sjezdovkách Protěž v Janských Lázních a na Javoru v Peci,” řekl ČTK ředitel SkiResortu Černá hora – Pec Petr Hynek. Ve Špindlerově Mlýně je na sjezdovkách kolem 60 centimetrů sněhu, v provozu je přes 22 kilometrů sjezdovek. Kvůli konání mistrovství ČR v alpských disciplínách budou ale o víkendu některé sjezdovky nebo jejich části v areálu Svatý Petr dočasně uzavřeny.

V krkonošské Rokytnici v Libereckém kraji je mimo provoz areál Studenov. Velmi dobré podmínky jsou v Rokytnici v areálu Horní Domky na svazích Lysé hory. Lyžaři tam mají k dispozici skoro 12 kilometrů sjezdovek. V kraji ukončil sezonu jen Ještěd v Liberci a Bedřichov a Josefův Důl v Jizerských horách.

Orlické hory a Krušné hory

V Orlických horách leží na sjezdovkách až 110 centimetrů sněhu. V Říčkách začala vedlejší sezona. “Sjezdovky jsou upravené a promrzlé, svahy jsou téměř prázdné,” uvedl ředitel říčského skicentra Jan Duffek. V Deštném v Orlických horách jsou v provozu oba areály, také zde se jezdí za ceny vedlejší sezony. V provozu jsou i zimní střediska na Bukové hoře a v Dolní Moravě na Orlickoústecku, chtějí vydržet až do Velikonoc.

V Krušných horách na Klínovci leží na sjezdovkách mezi 50 až 80 centimetry sněhu. Denně je zde upravováno přes 15 kilometrů sjezdovek. V provozu jsou i skiareály NovakoNeklid na Božím Daru, na pěti kilometrech sjezdovek se lyžuje na Plešivci. Mimo provoz je skiareál Hranice, vlek Za Prahou bude v provozu o víkendu.

Šumava

Na Šumavě v Železné Rudě a okolí se podle městského informačního centra nadále lyžuje na Špičáku, Nad Nádražím, Belvederu, Samotách, Debrníku, na Alpalouce i na Weissově louce. V provozu je také lanovka na Pancíř. Největší areál v západočeské části Šumavy Ski&Bike Špičák nabídne ještě 11 dní lyžování, provoz ukončí o Velikonočním pondělí 2. dubna. Na Zadově v minulých dnech napadlo deset centimetrů čerstvého sněhu. “Možná, že ještě budeme pokračovat i pár dní po Velikonocích. Podmínky jsou ideální a počasí nám přeje,” řekl dnes ČTK za lyžařský areál Zadov Petr Vondraš.

Podobné počasí panuje také ve Skiareálu Lipno. Na sjezdovkách tam leží 75 centimetrů sněhu. “Na víkend má být slunečno a vypadá to na parádní jarní lyžování,” uvedl za areál Vojen Smíšek. Dodal, že na Lipně plánují provoz minimálně do 2. dubna.

Sjezdovky na Moravě

V Jeseníkách láká na ideální sněhové podmínky a lyžování zcela bez front například Červenohorské sedlo. Dostatek sněhu je i na Ramzové. Dobré podmínky panují i v Beskydech, návštěvnost středisek už je ale také malá.

V Jihomoravském kraji skončí lyžařská sezona v neděli, kdy se bude naposledy lyžovat v Olešnici na Blanensku. Na Vysočině jezdí lyžařské vleky bez omezení už jen na Šacberku u Jihlavy a na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí. V odpoledních hodinách je otevřená také sjezdovka Křemešník u Pelhřimova. Všechny tři skiareály plánují o víkendu celodenní provoz.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme