Přepadení obchodu se zbraněmi šetří policie i jako pokus o vraždu! Lupič měl kriminální minulost

25. července 2017·Zprávy·Redakce

Pondělní přepadení obchodu se zbraněmi v centru Prahy kvalifikovala policie nejen jako loupež, ale také jako pokus o vraždu. Z dosavadních výsledků vyšetřování zatím plyne, že žena z obchodu využila proti lupiči nutnou obranu, a nedopustila se tak ničeho protiprávního. Na webu to dnes uvedl mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Incident se stal v pondělí dopoledne v Opletalově ulici u Václavského náměstí. Jedenatřicetiletý muž vstoupil do obchodu, kde podle policie zaútočil na prodavače a následně došlo ke střelbě. Pracovnice pojišťovny, která sídlí ve stejném domě, uvedla, že útočník nejprve zranil nožem prodavače a prodavačova kolegyně následně pachatele postřelila. Násilník později zemřel v nemocnici.

Mužova smrt nemá vliv na to, že trestní řízení bude pokračovat dál. Kauzu řeší oddělení vražd. “Závěrem nutno zmínit, že podezřelý muž měl kriminální minulost majetkového, drogového i násilného charakteru,” dodal Daněk.

V nemocnici po útoku skončil i pobodaný čtyřiačtyřicetiletý prodavač, který prodělal závažný lékařský zákrok. Mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Jitka Zinke dnes ČTK řekla, že pacient není v ohrožení života.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme