Při nehodě u Vodňan zemřeli v noci čtyři lidé, vraceli se z dovolené

18. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Čtyři lidé zemřeli při noční dopravní nehodě mezi Vodňany a Protivínem, když čtyřiatřicetiletý řidič dodávky přejel do protisměru a čelně se srazil s osobním autem. V něm cestovali čtyři lidé, zřejmě se vraceli z dovolené, řekl ČTK mluvčí policie Miroslav Doubek. Auta havarovala krátce před 03:00 na silnici I/20, která je kvůli vyšetřování uzavřená. Zprovozněná bude přibližně v 10:00.

Při nehodě zemřeli oba řidiči a dva mladší cestující na zadním sedadle osobního auta. Spolujezdkyni z osobního auta převezli záchranáři s těžkým zraněním do českobudějovické nemocnice. Dodávka jela ve směru na České Budějovice. Proč její řidič vjel do protisměru i další okolnosti nehody policie zjišťuje, doplnil Doubek. Za uplynulý týden zemřelo na jihu Čech při nehodách devět lidí.

Čtyři lidé při jedné dopravní nehodě zemřeli na jihočeských silnicích naposledy v červnu 2011 u Hluboké nad Vltavou. Tehdy se policejní auto střetlo čelně s jiným. Zemřeli dva policisté. S nimi ve voze cestovala i třetí oběť, muž, kterého policie vezla na záchytku. Čtvrtý zemřelý řídil druhý vůz.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme