Příjemnému podzimnímu počasí odzvonilo. V listopadu nás čekají mrazíky, teplota bude postupně klesat

2. listopadu 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Léto je definitivně za námi. S pokračujícím podzimem budou teploty postupně klesat. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nejtepleji bude první týden a poslední bude naopak chladný, kdy večer spadne teplota k nule. Lidé by se tak měli připravit na mrazíky a ve vyšších polohách se dočkají i prvních sněhových srážek.

V pondělí přes nás postupuje ještě teplá fronta z východu. “Teplotní trend z posledních dvou říjnových týdnů, kdy se průměrné týdenní teploty pohybovaly na rozhraní normálních a nadnormálních hodnot, bude pokračovat i během listopadu,” uvedl ČHMÚ. Od úterý začne od západu postupně proudit fronta studená a díky ní se bude ochlazovat.

Občasný déšť, přeháňky a mrholení nás budou sužovat do poloviny tohoto týdne. Také teploty budou podobné a to mezi 11 až 17 °C. “Ve druhé polovině týdne se z Britských ostrovů do střední Evropy rozšíří tlaková výše, která se bude postupně přesouvat dále kvýchodu,” dodal ČHMÚ.

Ve čtvrtek tak bude jasno až polojasno. Na jihovýchodě ojediněle déšť a mlhy. Denní teploty pak budou mezi 7 až 11 °C a noční klesnou nejníže na 4 stupně. V pátek bude obdobně. “Ojediněle se mohou vyskytovat mrznoucí mlhy a mrznoucí mrholení,” dodal meteorolog. O víkendu bude z počátku jasno, postupně se zatáhne. V noci ale na některých místech teploty spadnou až na -3 °C.  Nejvyšší denní teploty pak budou mezi 7 až 12 °C.

Zprávy - další články

Doporučujeme