Generál NATO předpovídá válku v roce 2017. Rozpoutá ji Rusko, které ztratilo zábrany. Kdo to odnese?

12. prosince 2016·Zprávy·Redakce

Příslušníci ruské armády

Britský generál Richard Shirreff byl v letech 2011-2014 druhým mužem ve velení Severoatlantické aliance (NATO) a o svých vědomostech a informacích z nejvyšších velitelských kruhů napsal knihu s jednoznačným názvem: "2017: Válka s Ruskem". Popisuje v ní, že Rusko může napadnout pobaltské státy a NATO na tuto agresi nebude reagovat.

Alespoň ne do doby, než padnou pod ruskou nadvládu alespoň tři země. Shireffa navíc v úvodu knihy píše, že nejde o fikci, ale fakty podloženou předpověď budoucího dění ve světě. “A je velmi přesně vymodelovaná z mých zkušeností na postu vysokého velitele na nejlépe informovaném stupni,” varuje.

Nejprve prý Rusko zabere zbytek Ukrajiny, která není členem NATO, a pak se začne rozpínat ještě dále na Západ a odnese to Pobaltí.

Podle britského generála konflikt začne podobně jako na Ukrajině, tedy tím, že ruská etnická menšina vyvolá v Lotyšsku nepokoje a Rusko bude mít záminku k ochraně svých občanů.  Potom bude následovat Litva a Estonsko.

Než by se západní mocnosti vzpamatovaly, bude mít Rusko zpátky pod svou vládou státy tak jako v dobách Sovětského svazu. A pokud by se Západ přece jen odhodlal k odvetě, mohla by vypuknout jaderná válka.

Zprávy - další články

Doporučujeme