Pro Thajce zábava, pro jiné týrání zvířat! Psi tahali těžký tuk tuk s modelkami

27. listopadu 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock.com)

Velmi netradiční soutěž psů v Thajsku zvedla mezi ochránci zvířat velkou vlnu nevole. Neběhali, ani nesoutěžili v poslouchání povelů. Psí mazlíčci museli tahat tuk tuk, což je typické thajské vozítko. Na palubě vozu dokonce seděla skupinka vysmátých modelek. Čtyřnozí mazlíčci tak svému okolí měli dokazovat svou sílu. Upozornila na to agentura AP a server Novinky.cz.

Na zveřejněných záběrech společností AP  jsou vidět zvlášť zapřaženi psi, kteří musí tahat tuk tuk o váze 300 kilogramů. Na voze pak sedí šest vysmátých modelek s moderátorkou v čele. Což má za důsledek zdvojnásobění zátěže pro psa. Soutěž se konala v thajském městě Prachuap Khiri Khan.

Je sice obvyklé, že psi tahají sněžné saně. Ty ale vždy táhne skupina alespoň šesti psů. Jenže zde byl zapřažen jen jeden. Ze záběrů je zjevné, že pes přes velkou námahu tuk tuk i s posádkou o několik málo metrů posunul. Na celou akci přihlížel dav Thajců, kteří dokonce tleskali.

Případem se okamžitě začala zabývat mezinárodní organizace pro práva zvířat PETA. “Vůbec nechápu majitelé těch psů. Je to prostě nemyslitelné, abychom nejlepšího přítele člověka používali jako odtahovku,” uvedl podle Novinky.cz zástupce organizace pro Asii Nirali Shah. Thajsko je podle něj v tomto ohledu hodně zaostalé. “Obyvatelé považují psa za majetek, nikoli za živé bytosti se složitými emocemi,” doplnil.

Tím, že dav hlučně skandoval, tak psi trpěli o to více. “Psi jednoznačně při takovém hluku trpí. Je to stejné, jako kdybyste je nechali na Silvestra uprostřed náměstí,” řekl Shah.

Foto: Novinky.cz/AP/Shutterstock.com

Zprávy - další články

Doporučujeme