Proč byl Babiš mladší hospitalizovaný? Jsem George Clooney a mám v autě bombu, tvrdil

23. listopadu 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (Televize Seznam, YouTube)

Po odvysílání reportáže s Andrejem Babišem mladším se začaly dít na české politické scéně věci. Předseda vlády a otec Babiše mladšího, Andrej Babiš, několikrát médiím řekl, že jeho syn trpí psychickou poruchou. Podle vypracované zprávy je kvůli svému stavu Babiš mladší, jenž má švýcarské občanství, neschopen zúčastnit se trestního řízení v kauze Čapí hnízdo. Jak se ukázalo, syn premiéra byl hospitalizován před třemi lety, když o sobě prohlašoval, že je herec George Clooney.

Usnesení o převzetí Andreje Babiše mladšího do ústavu zdravotnické péče zveřejnil na svých internetových stránkách justiční aktivista Tomáš Pecina, jemuž Okresní soud v Havlíčkově Brodě dokument na jeho žádost poskytl.

Z výpovědi ošetřujícího lékaře umístěné ho soud zjistil, že se jedná o pacientovu první hospitalizaci. Byl přivezen s poután na lůžku včetně policejních pout záchrannou službou za asistence policie a dálniční policie poté, co byl nalezen na krajnici dálnice D1, jak tam postával a choval se nepřiměřeně, “stojí v odůvodnění hospitalizace.

Andrej Babiš mladší prý při komunikaci mluvil česky, slovensky a anglicky. Tvrdil dokonce, že má v autě bombu a že je George Clooney a Barack Obama. “Při legitimaci od policie začal být neklidný, agresivní. Při přijímání do psychiatrické nemocnice s ním nebyl žádný smysluplný kontakt, vykřikoval nesmyslná hesla či věty, všemu se bránil. Byla u něho nutná krátká odluka a medikace na zklidnění,” píše se v dokumentu.

K usnesení se vyjádřil i premiér a předseda hnutí ANO Babiš, jenž o detailech hospitalizace slyšel poprvé. “V životě jsem tento detail neslyšel. Jednoznačně to potvrzuje to, co říkám já, protože já říkám pravdu, tady jsou jasné důkazy,“ uvedl Babiš v rozhovoru pro server Blesk.cz.

Zprávy - další články

Doporučujeme