Proč Dánové zdobí psí výkaly vlajkami? Tradice má bizarní vysvětlení

5. září 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Velmi netradiční věc se objevila v Dánsku. Psí výkaly, které leží na chodnících, tamní obyvatelé dekorují národní vlajkou. Proč tomu tak je? O bizarní tradici informoval deník The Local.

Na kuriozitu upozornil Maďar Adam Helesfai, kterého tento bizarní počin, po přestěhování do Dánska, překvapil. Začal jsem se smát, říkal jsem si, co to sakra má být, uvedl muž dánskému deníku The Local.

Maďar se tak rozhodl vypátrat, proč obyvatelé Kodaně vlajky do výkalů zapichují. Proto se rozhodl otevřít na toto téma veřejnou diskuzi na Facebooku. Tam mu bylo vysvětleno, že se jedná o tradici, která trvá již celou dekádu. Děje se to už pár let a máš pravdu v tom, že tím lidé vyjadřují svůj nesouhlas, nebo spíše že chtějí naštvat ostatní. Město nás dokonce k tomu jednu dobu nabádalo, abychom připomněli pejskařům, že mají po svých zvířatech uklízet,” napsal Adamovi jeden z uživatelů.

Jsou ale i tací, kteří si myslí, že to je spontánní protestní akce jen jedné kodaňské seniorky. “Jednu starou paní štvalo že jsou všude na chodnících výkaly, a tak do nich začala cestou na nákupy zapichovat vlaječky,” dodal další. Aktuálně to spousta lidí tedy dělá nejen proto, aby upozornili na výkaly, ale aby naštvali i ty, které vlaječky rozčilují.

Podobný pokus byl i v Česku

V zimě letošního roku se podobný počin objevil na internetu v jedné z pražských skupin. Paní Luisa nasdílela do skupiny nevábnou fotografii se psím výkalem, ve kterém byla zapíchnutá Česká národní vlajka. A zajímalo ji, kdo v Praze za tím stojí.

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

V ten moment se pod příspěvkem začaly objevovat další fotky z míst po celém městě a údajně za tím stála jedna z pejskařek. “Viděla jsem ji, šla před námi s královsky černým pudlem a zapichovala vlaječky do každého zapomenutého hovna,” napsala do komentářů Magda.

Zprávy - další články

Doporučujeme