Proč jste mi rozbili okno?! Drsná reakce otce holčičky (3) uvězněné v rozpáleném autě, kterou vysvobodili policisté

30. května 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Případ, kdy policisté v Brně pomohli dítěti v rozpáleném autě, pokračuje. K situaci se totiž vyjádřil otec dítěte, které oba rodiče nechali v autě před nákupním centrem v takřka třicetistupňovém horku, a majitel vozidla totiž promluvil.

Policie dorazila na místo, kam je nasměroval muž, který si dítěte v autě všiml, Martin Menšík. “Vedle mě je zaparkované auto, uvnitř je zpocené dítě, ale úplně durch. Zatím dejchá,” uvedl Menšík operátorce tísňové linky.

Jakmile se strážníci k autu dostali, okamžitě začali jednat. Obuškem rozbili okno, otevřely dveře a dítě z rozpáleného vozu dostali ven. O tříletou holčičku začala pečovat policistka, která jí dávala napít a omývala ji vlhčenými ubrousky.

V rozhovoru pro Českou televizi Menšík překvapivě řekl, že rodiče dítěte ani nepoděkovali. Zajímal je spíše stav vozidla. “Reakce nebyla úplně příznivá. Ten otec nebo partner začal strážníkům vyčítat, proč předtím, než vyťukli to okno, proč mu nezavolali,” uvedl.

Menšího uznání se zachránce holčičky alespoň od záchranářů. “Když naši záchranáři přijeli na místo, ukázalo se, že dítě je při vědomí, neutrpělo žádnou újmu na zdraví, nebyla nutná hospitalizace. Díky pánovi i strážníkům se podařilo vše podchytit včas,” konstatovala mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Mluvčí však upozornila, že dvacetiminutový pobyt holčičky v rozpáleném autě byl na hraně snesitelnosti. “Hrozilo přehřátí organismu, kritické zvýšení tělesné teploty, hypertermie, tedy situace, kdy tělo už není schopno samo se ochladit. U dětí je tato schopnost výrazně horší. Pokud přehřátí překročí únosnou mez, dochází k nevratným změnám organismu, případně i ke smrti,” dodala.

Zprávy - další články

Doporučujeme