Provozovatel Ještědu rozhořčil lyžaře, roční skipas neplatí na večer

19. prosince 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Skipas na celou sezonu ve středisku Ještěd v Liberci neplatí pro večerní lyžování. Provozovatel areálu TMR Ještěd tím naštval některé lyžaře, kteří si permanentku koupili. Dříve to nebylo na Ještědu zvykem a podle nich o tom nebyli dopředu informováni. Jejich rozhořčené reakce jsou na facebookovém profilu skiareálu, který k tomu vydal i tiskové prohlášení.

“TMR v žádném oficiálním vyjádření nikde nedeklarovalo, že večerní lyžování je součástí sezonního skipasu,” uvedl v prohlášení ředitel střediska Jakub Hanuš. ČTK řekl, že neplánují dodatečně zahrnout večerní lyžování do sezonního skipasu. “Nemáme pro to jediný důvod,” uvedl Hanuš.

TMR Ještěd provozuje středisko od minulé sezony, kterou ale považuje za nultou. Zájem o sezonní permanentky v předprodeji byl letos oproti minulým letům mimořádný. Do konce listopadu se jich prodalo asi 1300, zatímco v minulé sezoně to bylo jen několik desítek.

Zájmu o sezonní permanentky napomohla hlavně speciální akce, kdy do prodeje šlo 1000 skipasů za 999 korun, které si lidé rozebrali za tři a půl hodiny. Nespokojení lyžaři ale nyní tvrdí, že o vyjmutí nočního lyžování ze skipasu nevěděli.

“Na webu to v době prodeje napsané nebylo, u areny, kde permice prodávali, to napsané nebylo, na letáku také ne, u pokladny také ne … nyní spustí nový web a omezují platnost již prodaných permanentek?” uvedl na Facebooku skiareálu jeden z nich.

Další si stěžoval, že se na to v infocentru při nákupu ptal. “Na můj výslovný dotaz mi pracovnice sdělila, že to bude platit i na večerní lyžování. Ani na stránkách skijested.cz jsem se v té době nic takového nedozvěděl,” uvedl.

Podle Hanuše jim ale nikdo z areálu takovou informaci podat nemohl. “Je nám proto velmi líto, že mohlo dojít k mylnému porozumění ceníku. Domníváme se, že pokud kdy byly podávány v průběhu roku 2018 neoficiální ústní informace o zahrnutí večerního lyžování do sezonního skipasu, pak tyto informace nebyly podávány vedením ani zaměstnanci TMR Ještěd a.s., ale osobami na tomto subjektu nezávislými, bez jakýchkoli instrukcí a pokynů ze strany TMR,” uvedl Hanuš ve svém prohlášení.

Na Ještědu se lyžuje od pátku minulého týdne, v provozu je zatím 400 metrů dlouhá sjezdovka F10, která slouží i pro noční lyžování. Další sjezdovky chce skiareál otevřít tento víkend.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme