První stopa: Policie už ví, kdy přesně a kde zmizela Míša (12) z Ústí. Hledají ji už dva týdny

25. ledna 2017·Zprávy·Redakce

Po dvou týdnech usilovného pátrání po Michaele Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem mají policisté jednu z prvních stop po ztracené školačce. Díky speciálně vycvičenému psovi z Německa, který místo jejího bydliště prohledával s psovodem minulý pátek, se podařilo zjistit kdy a kde přesně dívka zmizela.

Policisté zjistili, že dívka ve středu ráno do školy skutečně odešla, něco se ale nejspíš stalo po cestě. Michaela patrně mohla nastoupit k někomu do auta, ale není jasné, jestli dobrovolně, nebo ji někdo unesl, informovala ve středu TV Nova. Tuto verzi ovšem policisté nemají potvrzenou. Vědí, že školačka byla do školy řádně připravena, v batohu měla všechny potřebné učebnice. Do školy, jak je známo, už ovšem nedorazila.

Policie pracovala i s verzí, že dívka zmizela už v úterý. Dívčin telefon byl totiž naposledy aktivní v úterý 10. ledna večer. Zmizení Michaely nahlásila její matka až ve středu v podvečer.  Ráno kolem 5:00 odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala.

Policie vyhlásila pátrání po dívce v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Jeho cílem je především zrychlit pátrání a předávání informací. Po dívce se pátrá nejen v Česku, ale i v zahraničí.

Michaela Patricia Muzikářová je asi 155 až 160 centimetrů vysoká, hubené postavy. Má lehce zvlněné hnědé vlasy na ramena, má šedé oči a nosí brýle s fialovými obroučkami. V době odchodu z domova měla na sobě pravděpodobně prošívaný kabát ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky Nike.

Zprávy - další články

Doporučujeme