Psí mazlíčci jsou pro Kima projevem kapitalistické dekadence. Severní Korea proti nim spustila tvrdé tažení

24. srpna 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. (Foto: Shutterstock.com)

Již před měsícem zakázal vůdce KLDR Kim Čong-un chování domácích mazlíčků jako projev kapitalistické dekadence. Nyní přichází na řadu ta drsná část - rodiny jsou nuceny se vzdávat svých psů, kteří pak putují do místních restaurací. 

Již před měsícem zakázal vůdce KLDR Kim Čong-un chování domácích mazlíčků jako projev kapitalistické dekadence. Nyní přichází na řadu ta drsná část – rodiny jsou nuceny se vzdávat svých psů, kteří pak putují do místních restaurací.

Chov psů si dosud v Severní Koreji mohla dovolit jen naprostá elita. I ty nejzámožnější rodiny však nyní o své mazlíčky přijdou. Diktátor Kim Čong-un totiž v červenci chov psů zakázal jako projev kapitalistické dekadence. Krok má zmírnit neštěstí v zemi, jejíž obyvatelé jsou zmítáni hlubokou chudobou.

A co se zabavenými psy bude? Nic příjemného. Zvířata skončí buď ve specializovaných zoologických zahradách nebo budou odevzdána přímo do restaurací, jež se specializují na přípravu psího masa. Za psy nad 15 kilogramů potom podle listu Daily NK majitelé od vlády dostanou poukázky na rýži a olej.

Ačkoli se nařízení rozhodně nesetkalo jen s pozitivním přijetím, chovatelé s ním nemohu nic dělat. Neuposlechnutí by totiž režim mohl vyhodnotit jako akt vzdoru proti vůdci.

Co na to Jan Kraus?

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme