Rakouští záchranáři našli mrtvého, zřejmě pohřešovaného Čecha

25. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Letečtí záchranáři, ČTK

Rakouská horská služba za pomoci dvou vrtulníků v noci na neděli hledala v rakousko-německém alpském pohraničí ztraceného Čecha a objevila mrtvého muže, na kterého se zřejmě zřítila lavina a smrtelně ho zranila

Zda je mrtvým mužem pohřešovaný Čech, však zatím není jisté. Informovala o tom agentura APA s odvoláním na zprávu bavorského Červeného kříže.

V sobotu večer dva čeští skialpinisté nahlásili na policii, že se jim ztratil třetí kamarád. Dopoledne vyrazili všichni tři na výstup na štít Hoher Göll, při cestě se však kvůli technickým problémům rozdělili a jeden z nich vyrazil sám na vrchol. Protože večer se nevrátil na dohodnuté místo, zbývající dva to oznámili policii.

Muže hledalo od pozdního večera deset záchranářů s vrtulníky. Zhruba půl hodiny po půlnoci objevili záchranáři člověka v lavinovém kuželu, ke kterému se jeden z nich musel spustit z vrtulníku. Muž však byl mrtvý. Zatím ho nebylo možné ho identifikovat, protože je v těžko přístupném místě a bude trvat nějakou dobu, než se ho odtud podaří dostat.

Zprávy - další články

Doporučujeme