Režisér filmu Bohemian Rhapsody čelí obviněním ze zneužívání

24. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Režisér aktuálně velmi úspěšného filmu Bohemian Rhapsody Bryan Singer odmítá obvinění několika mužů, že je v jejich dětství či mládí sexuálně zneužíval. Jsou ochotní lhát pro peníze a upoutání pozornosti, uvedl ve středečním prohlášení 53letý americký filmař. Americký magazín The Atlantic předtím informoval o obviněních ze strany čtyř mužů, z toho tří anonymů, ze sexuálních deliktů před 20 lety.

V nejnovějších obviněních muži tvrdí, že Singer s nimi měl sex v jejich 15, potažmo 17 letech, ačkoli legální věk je v takových případech v Kalifornii 18 let. Jeden tehdy 13letý tvrdí, že režisér ho osahával na intimních partiích.

Některé z údajných obětí říkají, že je režisér svedl, jiní hovoří o znásilnění, píše The Atlantic.

Podobná obvinění vůči Singerovi se údajně objevují už několik let. V prosinci roku 2017 jeden muž tvrdil, že ho filmař znásilnil jako 17letého. Tento případ ještě nebyl uzavřen.

Singer natočil před snímkem Bohemian Rhapsody, který je o rockové skupině Queen, další úspěšné filmy jako Obvyklí podezřelí, X-Men, Superman se vrací nebo Valkýra. Film Bohemian Rhapsody patří mezi nominované na ceny Akademie filmových umění a věd (Oscary) za rok 2018.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme