Řidiči, pozor! Cestování po dálnici D4 se od března zkomplikuje v obou směrech

1. února 2017·Zprávy·Redakce

Cestujete do práce po dálnici D4? Od března se vaše trasa změní, dojde totiž ke stavbě mostu na Skalce. Ten nynější je v havarijním stavu a jeho likvidace potrvá asi půl roku. Po dobu demolice a následné výstavby budete jezdit po náhradní trase. Celá akce je plánovaná 5 let dopředu.

„Kapacita té okružní křižovatky je navržena tak, aby řešila dopravu Příbram – Sedlčany a místní dopravu z Dubence. Tím, že se tam převede doprava ze Strakonické, je jasné, že ta kapacita stačit nebude – a bude problém tam projet hlavně ve špičkách,“ sdělil webu pribram.cz Jan Paclík, který je hlavním technickým dozorem stavby prodloužení dálnice D4. Větší problém proto nastane pro ty, kteří svou ranní cestu začínají v Příbrami, přednost totiž budou mít řidiči jedoucí od Prahy.

Uzavře-li se dálnice v obou směrech – což je jedna z nejpravděpodobnějších variant – stál by podle výpočtů nový most do půl roku. V případě částečné uzavírky bude doba objízdných tras podstatně delší.

Zároveň s výstavbou nového mostu je v plánu dokončení aktuálního prodlužování D4. Dodělat zbývá úseky v celkové délce 36 kilometrů. Budování R4 – nynější D4 – začalo v roce 1969, do Skalky u Příbrami vede od roku 1989.

Zprávy - další články

Doporučujeme