Rituální zmrtvýchvstání se nepovedlo. Muž se nechal zaživa pohřbít a zemřel

29. srpna 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Dvaadvacetiletý pastor James Sakara chtěl napodobit Ježíše Krista a chtěl, stejně jako on, po třech dnech po svém vlastním pohřbení vstát z mrtvých. Tento pokus ale nevyšel podle jeho představ. Jeho pomocníci ho měli za pomoci rituálu vzkřísit. To se nestalo a případem se začala zabývat policie. Informoval o tom web Novinky.cz

Hrát si na Ježíše Krista se nevyplácí. To by mohl mladý pastor James Sakara ze Zambie vědět. Ten se však rozhodl, že ho napodobí a nechá se svými pomocníky pohřbít zaživa s tím, že ho po třech dnech vykopou a speciálním rituálem ho přivedou zpět k životu.

Svázali mu tedy ruce a zatímco ho ukládali do hrobu, Sakara údajně citoval z Bible. Během rituálního obřadu tři dny na to se ale pastor neprobudil a jeho následovníci si uvědomili, že pokus o vzkříšení byl marný. A tak mladého duchovního, který měl doma těhotnou manželku, potkal jiný osud, než jaký měl v plánu.

Policie se o zesnulého pastora začala zajímat a pátrá po dvou mužích, kteří měli s pohřbíváním pomoct a jsou nyní na útěku. Třetí zúčastněný muž se na policii dobrovolně udal sám.

Zprávy - další články

Doporučujeme