Rodiče, pozor: V Bohnicích údajně lákají muži děti do aut!

25. května 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Pedagogové základní školy v Bohnicích se navzájem varují před cizími muži v dodávkách žluté, modré, červené a černé barvy, kteří údajně lákají malé děti do aut. Upozornění na obezřetnost obdrželi i rodiče žáků. Mnozí z nich celou věc řeší na sociálních sítích a rozhořčeně poukazují na nečinnost policistů a strážníků.

Vzhledem k této skutečnosti považuje policie za nutné uvést informace na pravou míru. Policie dnes skutečně přijala na tísňové lince 158 zprostředkovaně oznámení o údajném kontaktování devítileté žákyně. K události mělo dojít už včera. Policisté přistoupili k této informaci s plnou vážností a začali po podezřelých pátrat. Do současné doby se však policii nepodařilo zkontaktovat zákonné zástupce dítěte ani zjistit žádné relevantní informace, které by potvrzovaly pravdivost celé události.

V každém případě však policie vítá snahu veřejnosti o vyvolání diskuze na téma osobní bezpečnosti dětí. Rodiče i pedagogové by rozhodně měli o možných rizicích s dětmi hovořit a vštěpovat jim základní pravidla bezpečného chování. Vodítkem mohou být i rady a doporučení policistů viz.: http://www.policie.cz/clanek/jak-zajistit-bezpeci-pro-deti-880802.aspx.

Zprávy - další články

Doporučujeme