Rodiče souložili před vlastní dcerou, otec ji dokonce sexuálně zneužíval

2. července 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Ilustrační foto, Zdroj: shutterstock.com

Krajský soud v Plzni řeší případ z Karlovarského kraje, kde měl otec sexuálně zneužívat svou dceru na hranici školního roku, přičemž jeho manželka o tom věděla a nijak nezasáhla. O případu informoval server iDNES.cz.

48letému otci hrozí v případě uznání viny za znásilnění až 12 let za mřížemi, zatímco jeho ženě dva roky za ohrožení výchovy dítěte. Muž měl během posledních dvou let svou dceru osahávat, fotit a dráždit jí jazykem její přirození. “Zneužíval toho, že holčička ho jako otce byla zvyklá poslouchat. Říkala, že to nechce, že ji to bolí. V důsledku své nezralosti vyplývající z nízkého věku se jinak než slovně nedokázala bránit,” uvedla v obžalobě státní zástupkyně.

K tomu všemu měli manželé podle obžaloby ještě svým dvěma nezletilým dětem umožnit, aby je mohli sledovat při jejich souložení. “Dceři říkali, že to dělají pro své uspokojení a až bude větší, že se jí to třeba bude líbit. Když je dcera opakovaně přistihla při sexuálních praktikách, obžalovaná nejméně dvakrát nezabránila muži, aby pak dítě líbal na přirození, a nečinně tomu přihlížela. V důsledku toho si mohli nezletilí osvojit praktiky neodpovídající jejich věku a mohly ohrozit jejich další vývoj,” stojí ve spisu.

Pro dívku, která podle znalců má narušenou psychiku, požaduje opatrovnice jako nemajetnou újmu od otce čtvrt milionu korun a od matky 150 tisíc. Muž i žena se však brání, že nic zlého neudělali. “Nesouhlasím s tím. Jediná újma, kterou dcera má, je ta, že přišla o otce. Kdybych jí něco udělal, bála by se mě,” uvedl otec. “Jezdí za mužem na návštěvy, má ho ráda. Kdyby jí něco udělal, nejezdila by za ním, nehrála by si s ním,” konstatovala matka.

Podle spisu otec také fotografoval přirození své dcery, což však matku nechává zcela klidnou. “Nejsme žádní úchyláci. Manžel fotil jen vývoj přirození, víc nic,” argumentovala obžalovaná, jež připustila, že dívenka objevila jejich sexuální pomůcky už v době, kdy chodila do školky. Při výslechu matka připustila, že je dívenka mohla použít, protože je našla mezi jejími plyšáky.

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme