Rodina se čtyřčaty se finanční pomoci od státu nedočká

9. září 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: FN Motol

V porodnici Fakultní nemocnice v Motole se v červnu narodila čtyřčata. Byla to dvaadvacátá čtyřčata narozená u nás od roku 1950. Poslední se narodila před 15 lety. Anežka, Monika, Klára a Ondřej by podle Jana Čižinského potřebovali větší auto. Pražští zastupitelé však jeho návrh nepodpořili.

Ve čtvrtek se pražští zastupitelé odmítli zabývat finančním příspěvkem pro rodinu. Jan Čižinský (Praha sobě) s radním Danielem Hodkem (ČSSD) podali návrh, aby právě hlavní město poskytlo finanční podporu na pořízení dostatečně velkého auta.

“Dnes jedná první celopražské zastupitelstvo od narození čtyřčat. Protože tatínek rodiny je občanem Prahy a rodina má celkem nyní pět dětí, pečovatelku a dva dvoumístné kočárky, musí mít devítimístný automobil, aby se vůbec mohla dopravovat po světě,” uvedl Čižinský na Facebooku.

Jeho návrh se neshledal s pozitivními reakcemi. Například Alexandra Udženija z ODS nařkla Čižinského z populismu. Je prý jedním z nejbohatších funkcionářů, jak uvedl server novinky.cz „Kolik přispíváte té rodině? Mě by to hodně zajímalo, když umíte lítat po ulicích s peticemi, taky byste mohl lítat s kasičkou, sehnal byste ještě více peněz,“ reagovala Udženija.

“Bohužel se nenašlo dost zastupitelů, kteří by to podpořili. Není ale všem dnům konec. Snad bude po volbách lepší atmosféra. Čtyřčata se rodí jednou za patnáct let a je to něco, co se bez pomoci ufinancovat nedá. Tak třeba si to zastupitelé zvolení v nadcházejících volbách uvědomí,” dodal Čižinský

Zprávy - další články

Doporučujeme