Rosol prohrál s Haasem, kvalifikace DC s Nizozemskem je vyrovnaná

1. února 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Stav kvalifikace tenisového Davisova poháru mezi českými a nizozemskými tenisty je po prvním dnu vyrovnaný 1:1. Lukáš Rosol nenavázal na výhru Jiřího Veselého a prohrál 2:6 a 4:6 s hostující jedničkou Robinem Haasem.

Rosol porazil Haaseho v pěti z předchozích šesti vzájemných zápasů, ale v Ostravě se mu tentokrát nedařilo. Nizozemský tenista měl od začátku jasně navrch. V úvodním setu dvakrát sebral české dvojce servis, nepustil Rosola ani k jednomu brejkbolu a vyhrál jasně 6:2.

O osudu druhé sady rozhodl jediný brejk v sedmé hře. Ani v tomto setu totiž Haase nepustil Rosola k brejkbolu a jasně potvrdil roli žebříčkově výrazně výše postaveného hráče. “Dnešní zápas Robin zahrál excelentně. Líp servíroval, líp returnoval. Dneska mě přehrál po všech stránkách. Dělal jsem, co jsem mohl, ale byl o hodně lepší,” uznal v rozhovoru pro Českou televizi Rosol.

O postupu do listopadového finále v Madridu, kterým po změně formátu Davisův pohár poprvé v historii vyvrcholí, se tak rozhodne v sobotu. Je otázkou, kdo z českých tenistů bude pro čtyřhru a následující dvouhry k dispozici.

Veselý dnes dohrával zraněný a zdravotní problémy má i Adam Pavlásek. “Adam fit není, má natržený vaz v kotníku, takže ten je ze hry,”řekl kapitán Jaroslav Navrátil. Musí tak hledat nové složení čtyřhry a není vyloučené, že do ní nasadí některého z juniorů. V týmu má Tomáše Macháče a Jiřího Lehečku. “Já si myslím, že v tomhle stavu může nastoupit jeden z nich,” dodal kapitán.

Zprávy - další články

Doporučujeme