Roušek je akutní nedostatek. Zkuste si ji ušít sami podle návodu

16. března 2020·Zprávy·Karolína Stránská

Pokud máte rádi šití, vlastníte šicí stroj a máte nějaký ten volný čas v domácí karanténě, můžete si zkusit ušít ochrannou roušku. Je jich akutní nedostatek a tímto způsobem můžete pomoci sobě, ale také ostatním, kteří roušku nesehnali, nebo si ji ušít neumí.

Ačkoliv se kolem roušek strhla bouřlivá diskuze na téma, kdo vlastně by je měl nosit, pravdou je, že s rostoucím počtem nakažených se u hodně lidí nemoc projevuje jen velice slabým průběhem a je tedy pravděpodobné, že na ulici narazíte na někoho, kdo vir v sobě nosí, aniž by o tom zatím věděl. Preventivní nošení roušek má tedy svůj smysl.

Nový typ koronaviru se totiž šíří kapánkami, ať už ze slin při kašlání, či během kýchání, a ochranná vrstva může právě šíření těchto tekutin do ovzduší zastavit.

Roušek je však všude akutní nedostatek, kterým trpí zejména zaměstnanci nemocnic a další povolání, během kterých lidé stále přicházejí do přímého kontaktu s možnými infikovanými. Na internetu se proto začínají objevovat návody, jak si roušku podomácku vyrobit. Ukazuje se, že to není vůbec těžké! Pokud tedy máte čas, můžete roušku vyrobit nejen sobě, ale hlavně také pro ty, kteří ji v současné době nejvíc potřebují. Rouškami můžete obdarovat seniory ve vašem okolí, či různá zdravotnická zařízení, která o ně rozhodně stojí. Mrkněte se na videonávod.

Zprávy - další články

Doporučujeme