Rozpálené auto se uzamklo s klíčky a dítětem uvnitř. Babička se zachovala skvěle!

19. června 2018·Zprávy·Karolína Stránská

V nezáviděníhodné situaci se ocitla v neděli 17. června 2018 odpoledne babička 2,5 leté dívenky. Zaparkovala na ulici a opustila na chvíli auto. V něm zůstala její vnučka v autosedačce. Klíč však babička nechala ve spínací skříňce a auto se samo zamknulo. V autě zůstala holčička a také mobilní telefon. O to nebezpečnější byla situace, neboť teplota ve stínu dosahovala 30 stupňů.

Babička byla sice strachem bez sebe, ale nezpanikařila. Půjčila si telefon od kolemjdoucí a vytočila linku 156. Na místo tak rychle dorazila nejbližší hlídka MP Zlín.

Naštěstí kolem projížděla i dodávka se Sborem dobrovolných hasičů Drnovice. Babička je proto požádala o pomoc a ti samozřejmě neváhali a pomohli. Rozbili zadní okénko a členka sboru se protáhla do auta.

MP Zlín poté potvrdila, že se událost obešla bez velké zdravotní újmy. Malá holčička se vrátila ke své vyděšené babičce a navíc dostala od policie plyšového medvídka.

Městská policie Zlín v této souvislosti upozorňuje, že některé typy automobilů jsou vybaveny tzv. automatickým zamykáním, které po určité době samo uzamkne vůz. Určitě je dobré na tuto skutečnost nezapomínat, a pokud tuto funkci Váš automobil nabízí, neponechávejte při vystoupení klíč ve spínací skříňce, ale mějte jej vždy při sobě.

Zprávy - další články

Doporučujeme