Rozsudek pro Terezu H. (22)? Podle soudce bude do měsíce

7. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Češka Tereza H., kterou v Pákistánu zadrželi s devíti kilogramy heroinu, je zřejmě konečně o něco blíže rozsudku. Dívka už táhlou nejistotu špatně snáší a stěžuje si, že jí chybí rodina. Soudce Shahid Bashir ji teď konečně potěšil - prohlásil, že rozsudek bude známý do měsíce.

Případ české dívky Terezy H. (22) se táhne již řadu měsíců a stále se nezdá, že by blondýnka byla blíže svému rozsudku. Od 10. ledna, kdy ji na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru zadrželi s devíti kilogramy heroinu, se zorganizovalo již více než 30 soudních jednání. Vleklé odkládání a nejistota mají pak na mladou ženu téměř horší vliv, než samotné vězení.

“Nejistota je pro člověka velmi chorobná, protože rozkolísá celkový metabolismus člověka,” uvedl k záležitosti pro Blesk.cz. psychiatr Jan Cimický. “V takovéhle situaci by se třeba dávno jiný člověk zhroutil, ale ona je taková v tomto směru silná. Těžko ale můžeme říct, jak to vypadá ve skutečnosti, tohle může být jen vnější maska,” dodal psychiatr.

A je pravda, že i když se Tereza před kamerami často usmívá a působí poměrně spokojeně, občas se projeví i nahromaděný stres. Podle pákistánských médií se dívka před soudem dokonce rozplakala a tvrdila, že jí chybí rodina a nemůže už dále čekat. Dokonce měla i rázně odmítnout, když soudce Shahid Bashir hodlal předat její případ jinému soudci.

Nyní se zdá, že se Češka konečně dočká rozsudku. Podle pákistánského serveru Custom Today totiž Shahid Bashir u pátečního jednání prohlásil, že do měsíce konečně padne rozsudek.

A jaké jsou dívčiny šance? Vzhledem ke zločinu, který má na krku, nijak valné. Za pašování drog se v Pákistánu běžně uděluje i trest smrti, ten se však cizincům zpravidla vyhýbá. Nicméně doživotí už by si mladá blondýnka klidně vysloužit mohla.

Zprávy - další články

Doporučujeme