Rusko není pro Česko hrozbou, tvrdí Václav Klaus

10. června 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Rusko podle bývalého prezidenta Václava Klause není pro Česko hrozbou, v ničem jej prý na rozdíl od direktiv z vedení EU neohrožuje. Klaus to dnes uvedl v pořadu Partie televize Prima. Souhlasil s americkým prezidentem Donaldem Trumpem, že by se Rusko mělo znovu účastnit jednání nejvyspělejších zemí světa.

Nechávat Rusko mimo je dětinské a hloupé,” řekl Klaus. “Pro nás byla hrozba Sovětský svaz, dnešní Rusko není žádná hrozba. Mě opravdu (ruský prezident Vladimir) Putin ničím neohrožuje,” uvedl Klaus. Zdůvodnil to tím, že Rusko neposílá každý týden direktivy do našeho zákonodárství, které povinně musíme zavést, abychom byli dobrými a hodnými, jako to dostáváme z Bruselu, řekl Klaus.

EU je podle Klause svěrací kazajkou, která Evropany “přiškrcuje a nepřináší jim noc dobrého”. Referendum o vystoupení z EU by Klausovi nevadilo. Někdejší premiér uvedl, že sice za ČR podával přihlášku do EU a podepsal vstup do tohoto společenství, ale v referendu o přistoupení hlasoval proti.

Informaci, že podle průzkumů jen třetina lidi podporuje členství v EU, pokládá Klaus za vítězství, že lidé mají oči otevřené a nenechají se totálně zmást propagandou. Nízká účast v eurovolbách pak podle Klause dokazuje, že Evropský parlament je “bezcenný a bezvýznamný”.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme