ATENTÁT na ruského velvyslance v Turecku! Útočník ho popravil na otevření výstavy. VIDEO jen 18+

19. prosince 2016·Zprávy·Luboš Procházka

Ruský velvyslanec v Turecku Andrej Karlov podlehl zraněním, která utrpěl při pondělním útoku v Ankaře. Potvrdila to mluvčí ruského ministerstva zahraničí.

Útok se udál podle prvních informací během otevření výstavy pořádané v Ankaře ruským velvyslanectvím. Útočník se podle očitých svědků mstil za situaci v severosyrském Halabu (Aleppu).

Útok na velvyslance natočily kamery:

Podle tureckých médií se pachatele podařilo zasahující policii nakonec zastřelit, úřady to ale zatím nepotvrdily. Rusko považuje útok na svého velvyslance za teroristický čin. Fotografie střelce ležícího v krvi se po útoku objevila na Twitteru, zveřejnil ji také britský DailyMail.

Mluvčí prezidenta Zemena Jiří Ovčáček v reakci na útok na ruského velvyslance uvedl, že hnusnou teroristickou vraždu musí odsoudit každý slušný člověk.

 

Útočník se mstil za Aleppo

Muž, který dnes střelbou zaútočil na ruského velvyslance Ankaře Andreje Karlova, se podle očitých svědků mstil za situaci v severosyrském Halabu (Aleppu).

“Nezapomínejte na Halab, nezapomínejte na Sýrii, bůh je veliký,” zvolal pachatel se zdviženou rukou a ukazováčkem poté, co diplomata na vernisáži výstavy fotografií střelil do zad. Podle jiného svědectví údajně řekl: “Necháme vás zaplatit za Halab”.

Incident snímala televizní kamera, z níž je patrné, že vrah v černém obleku stál před střelbou za velvyslancem a sledoval jeho projev. Podle některých zdrojů byl členem Karlovovy ochranky, podle jiných se mezi ni vloudil.

Zdroj: ČTK

 

Zprávy - další články

Doporučujeme