Rychlobruslařka Karolína Erbanová skončila na kilometru sedmá

14. února 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Česká reprezentantka Karolína Erbanová.

Rychlobruslařka Karolína Erbanová na olympijských hrách v Pchjongčchangu obsadila sedmé místo v závodě na 1000 metrů. Vyhrála Jorien ter Morsová, díky které nizozemská reprezentace udržela stoprocentní bilanci a ovládla i pátý závod v dosavadním průběhu her.

Pětadvacetiletá Erbanová za nizozemskou vítězkou zaostala časem 1:14,95 o 1,39 sekundy a zaznamenala nejlepší výsledek na olympiádě. Jejím dosavadním maximem byla desátá místa ze závodů na 500 a 1000 metrů ze Soči 2014.

“Momentálně mám trochu mix pocity. Je to můj nejrychlejší kilák v sezoně, ale kvalita ženského bruslení je teď ve sprintu tak vysoká, že se nestačím divit, co tady Jorien předvedla,” ocenila Erbanová výkon vítězky, která je členkou stejného nizozemského týmu jako ona.

“Odjela jsem si to, co jsem chtěla. Prvních 800 metrů jsem jela dobře a s prvním kolem i rozběhem jsem opravdu spokojená. V poslední zatáčce mi ale došlo,” přiznala.

Hlavní start na OH Erbanovou teprve čeká, v sobotu se představí na trati 500 metrů. “Do pětistovky půjdu s trošičku větším sebevědomím, protože level, který jsem v sezoně předváděla, mě nejprve trošičku překvapil, ale poté jsem si na něj zvykla. Bylo tam hodně čtvrtých míst a hlavně jsem se při nich dobře cítila. Našla jsem se tam a budu se na závod těšit,” uvedla Erbanová, které patří v průběžném pořadí Světového poháru na této trati třetí místo.

Druhá česká rychlobruslařka na startu Nikola Zdráhalová obsadila 19. příčku časem 1:16,43. “Je to můj osobák na nízko položené dráze, takže jsem spokojená a zároveň je to druhý nejlepší čas vůbec, takže super,” řekla Zdráhalová, která jela na kilometru rychleji jen v prosinci v Calgary. “A tam se čas nedá porovnávat,” poukázala na vysokohorské podmínky a rychlý led v Kanadě.

Jedenadvacetiletá rychlobruslařka tak se ctí zvládla i třetí olympijský start v Pchjongčchangu. “Těší mě, že jsem dnes porazila spoustu dobrých sprinterek, což mě překvapilo. Kvalifikovala jsem se s nejhorším časem,”podotkla spokojeně závodnice, jež se přes svoji univerzálnost věnuje spíše delším tratím.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme