Rychlobruslařka Martina Sáblíková vyhrála pojedenácté v kariéře Světový pohár

29. ledna 2017·Zprávy·Redakce

FOTO: Oscar van den Bosch / Facebook Martina Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vyhrála pojedenácté v kariéře Světový pohár na dlouhých tratích. Trojnásobná olympijská vítězka si triumf v seriálu zajistila druhým místem v závodě na 3000 metrů v Berlíně. Sáblíková sice nestačila na Ireen Wüstovou z Nizozemska, v čele průběžného pořadí však má už nedostižný náskok 175 bodů před dnes třetí Ruskou Annou Jurakovovou. V Berlíně se dařilo i Karolíně Erbanové, která dvou druhých místech v závodech na 500 metrů skončila třetí na kilometrové trati.

Devětadvacetiletá Sáblíková měla před pátým závodem v sezoně v čele SP náskok 165 bodů před Jurakovovou, který v Berlíně dokázala ještě navýšit. V březnovém finále poháru v norském Stavangeru ji tak již nemůže nikdo předstihnout, přestože vítězka na severu Evropy získá 150 bodů, což je o 50 více než v jiných závodech.

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka zajela na ledovém oválu v německé metropoli čas 4:02,38 a s Wüstovou prohrála o 61 setin sekundy. Na dlouhých tratích tak poprvé v této sezoně SP nezvítězila. Nizozemská rivalka dokázala Sáblíkovou zdolat na trojce i na mistrovství Evropy ve víceboji v Heerenveenu na začátku ledna.

Čtyřiadvacetiletá Erbanová se dnes v Berlíně probojovala na stupně vítězů potřetí. Po dvou druhých místech v závodech na 500 metrů skončila třetí na kilometrové trati. Z vítězství se radovala Američanka Heather Bergsmaová, za kterou Erbanová zaostala o 42 setin sekundy. Druhá skončila Marrit Leenstraová z Nizozemska.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme