Šafářová se s fanoušky rozloučí na turnaji v Praze. Uvažuje však ještě o posledním grandslamu

19. března 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Tenistka Lucie Šafářová si díky divoké kartě zahraje koncem dubna turnaj WTA v Praze. Finalistka grandslamového Roland Garros z roku 2015 se na antuce ve Stromovce rozloučí s českými fanoušky a možná i s celou kariérou. Jedničkou turnaje J&T Banka Prague Open bude Karolína Plíšková.

Dvaatřicetiletá Šafářová se chtěla rozloučit s kariérou v lednu na Australian Open, ale kvůli zraněnému zápěstí do Melbourne neodletěla. Poté ještě onemocněla, podstoupila operaci mandlí a nakonec se rozhodla, že se s tenisem rozloučí v Praze.

Je to osudové a pěkné, že k tomu dojde v Praze,” řekla Šafářová na tiskové konferenci. Na pražské Spartě slavila třikrát turnajový titul. V letech 2012 a 2013 zde ovládla akci série ITF a v roce 2016 triumfovala už v rámci okruhu WTA.

Vedle dvouhry bude hrát Šafářová i čtyřhru a její partnerkou bude Američanka Bethanie Matteková-Sandsová, s kterou vyhrály v deblu pět grandslamů. “Jsem ráda, že přijala moje pozvání a bude na rozlučce po mém boku,” řekla Šafářová, která také ještě zvažuje, že zažádá o divokou kartu na French Open, kde před čtyřmi lety hrála finále.

Předchozí čtyři ročníky po povýšení pražského turnaje na okruh WTA měly tři domácí vítězky. Karolína Plíšková triumfovala v roce 2015, o rok později slavila Šafářová a loni za pomoci plných tribun zvedla trofej nad hlavu Petra Kvitová.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme