Šarlatán Šula dříve propagoval přípravek na růst vlasů. Zkoušel ho i na sobě

18. července 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

MUDr. Jan Šula, Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Lékař Jan Šula, jenž se pyšní tím, že dokáže vyléčit rakovinu, autismus nebo roztroušenou sklerózu, před dvaceti lety propagoval přípravek, díky kterému by měly opět růst vlasy. Když mu však tento obchod nevyšel, zaměřil se na zoufalé pacienty, kterým za velké peníze nasliboval hory doly.

Přípravek jsem s úspěchem vyzkoušel i sám na sobě. Kouty, které se mi začaly tvořit, po dlouhodobém ranním a večerním žívání roztoku zase zarostly,” propagoval v roce 1998 zmíněný přípravek na růst vlasů Jan Šula v časopise Květy. Podnikání mu vydrželo pár let, protože mu později začaly vlasy řídnout. Jeho přípravek tak ztrácel na důvěryhodnosti.

Vrhl se proto na pomoc nemocným lidem, pro které často býval jejich poslední nadějí. Zoufalým pacientům sliboval vyléčení rakoviny nebo autismu. “Zaplatili jsme přes dvě stě tisíc. Syn se ale zhoršoval a on nám napsal, že mu máme dát 105 tisíc a on připraví další vakcíny. Čekal jsem na něj v Praze u silnice, vyskočil z audiny, já mu dal obálku a on zase odjel,” sdělil České televizi otec chlapce postiženého autismem, který hledal u Šuly pomoc.

Na praktiky lékaře, na něhož Česká lékařská komora v červnu podala trestní oznámení pro podvod, si postěžoval i další pacient. “Byl jsem u něj desetkrát, stálo to na tři sta tisíc a výsledek léčby byl nula,” uvedl muž, jenž trpí roztroušenou sklerózou.

Nepřímé zastání má Šula u herce a vyznavače alternativního způsobu života Jaroslava Duška, který ho pozval do pár besed. “Lidé mi píšou do divadel, někdo zná i moji adresu, ale ještě se mi neozval jeho nespokojený pacient. Já znám jen ty vyléčené,” uvedl například herec v rozhovoru pro Blesk.

Zprávy - další články

Doporučujeme