“Sedíte si na uších.” Zeman schytal za urážení moderátorky ostrou kritiku

26. dubna 2021·Zprávy·Barbora Turková

Hostem první hodiny diskusního pořadu Partie Terezie Tománkové byl 25. dubna 2021 prezident Miloš Zeman. (Foto: ČTK)

Prezident Miloš Zeman to za své vystoupení v nedělní Partii CNN Prima News pořádně schytal. Nejvíce za výroky směrem k moderátorce Terezii Tománkové. Například jí řekl, že je sice půvabná, ale že by některé věci nepochopila.

Já vás nechci trápit, ale vy dneska nejste ve formě.” “Vy si sedíte na uších.” “Důvěrné materiály se nezveřejňují ani půvabným moderátorkám, zvlášť když by je stejně nepochopily. Protože jsem si všiml, že jsem říkal už třikrát jednu a tu samou věc.” Takové výroky si musela v neděli vyslechnout moderátorka Partie Terezii Tománková. Za čtyřicet minut rozhovoru se prezident republiky Miloš Zeman dopustil podobných výroků několikrát. Není se čemu divit, že si za své výroky vysloužil ostrou kritiku.

Ta novinářka, která dělala rozhovor se Zemanem, bude potřebovat léčbu posttraumatické stresové poruchy,” napsal na Twitter Ian Willoughby, irský novinář, který žije v Praze a pracuje pro mezinárodní vysílání Českého rozhlasu. K celé kauze se vyjadřují nejen veřejně známé osobnosti, ale i politici. Senátor Václav Láska (Senátor 21) říká, že “moderátorka schytala nejvíc urážek od hosta (náhodou prezidenta ČR) v historii moderování u nás”. Přesto podle něj zvládla rozhovor na výbornou. „S vyšším věkem se více zvýrazňují některé povahové rysy člověka. Zrovna v jeho případě jsou to ty negativní rysy, kdy se chová jako hulvát,“ uvedla pro Seznam Zprávy předsedkyně opoziční TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Sama CNN Prima News se za výkon své moderátorky postavila. “Děkujeme Terezii Tománkové za moderování mimořádné tříhodinové Partie. Celou situaci zvládla a předvedla vysokou profesionalitu a to jak ve vypjatých chvílích rozhovoru s prezidentem, tak i během dalších dvou hodin diskusí s ústavními činiteli i zástupci politických stran,” napsala televize.

Zprávy - další články

Doporučujeme