Ségře facku dej, ta se nepočítá! Youtubeři čelí obvinění z týrání svých dětí

15. září 2017·Zprávy·Karolína Stránská

Rodiče s úspěšným kanálem na Youtube, kteří provokovali své děti, aby se před kamerou navzájem mlátily, nyní čelí pětiletému podmíněnému trestu.

Heather a Mike Martinovi uveřejňují videa pod uživatelským jménem Daddyofive (Otec pěti dětí), ale v posledních měsících jim na stole kromě příjmu z reklam přistála také četné obvinění z týrání dětí. Notnou část jejich produkce tvoří kanadské žerty, k nimž často využívají právě své potomky, aby dosáhli více zhlédnutí.

Deník The Baltimore Sun nyní dokonce uvádí, že Heather a Mikeovi byl udělen podmíněný trest za zanedbání péče dvou dětí. Oba se proti tomuto rozhodnutí odvolali.

V krátkém klipu, který vzbudil největší kontroverzi a je nyní z jejich kanálu odstraněn, říká Michael Martin svému synovi: “Víme, že se holky nemlátí. Tohle je ale tvoje ségra a ta se nepočítá.” Chlapec následně udeří svou sestru, která se zakymácí a začne brečet. Mnoho jejich dalších videí je vystavěno na podobném principu.

Rodiče se již prostřednictvím Youtube omluvili, velkou část videí smazali a přiznali, že začali navštěvovat terapii, aby se tak vypořádali se svými problémy.

“Začalo to jako rodinná firma, ale vymklo se nám to z rukou,” uvádí ve videu otec. “Když se na to díváme zpětně, uvědomujeme si, jakou bolest to naší rodině způsobilo. Než jsme si toho všimli, byli jsme ve víru popularity, což vedlo k dost chybným rozhodnutím. Všem se velice omlouváme, naše děti jsou v bezpečí.”

 

Zprávy - další články

Doporučujeme